Zonnepark De Stegenhoek: eerste aanvraag uit omgevingsfonds gehonoreerd

15 april 2024

Energiecoöperatie Haaksbergen beheert volgens afspraak met LC Energy het omgevingsfonds van Zonnepark De Stegenhoek. Het omgevingsfonds is een vorm van (financiële) participatie voor de directe omgeving. In totaal gaat het om een bedrag van € 50.000 dat LC Energy in het fonds stortte bij de oplevering van het park.

Energiecoöperatie Haaksbergen heeft de afgelopen periode in meerdere bijeenkomsten met de direct omwonenden overlegd over ideeën. Deze zullen vanuit het fonds worden betaald. Met de direct omwonenden is afgesproken dat zij een deel van het bedrag voor persoonlijke duurzame doelen gebruiken en het restant van het bedrag besteden aan maatschappelijke doelen voor de directe omgeving. De eerste aanvraag van een direct omwonende van Zonnepark De Stegenhoek is ingediend bij de energiecoöperatie en wordt gehonoreerd. 

Op 12 december 2023 is Zonnepark De Stegenhoek online gegaan. Een dag eerder werd het project al aangesloten op het stroomnet van Enexis en daarmee werd het park technisch operationeel. De Stegenhoek ligt tussen de Kinkelerweg en Stegenhoekweg in St. Isidorushoeve. De Stegenhoek is tot nu toe het enige zonnepark in de gemeente Haaksbergen. Het park beslaat een oppervlakte van ongeveer 9 hectare, waarbij door de aanwezigheid van een beekdal niet alles bebouwd mag worden. Op het park zijn 13.500 panelen geplaatst. Dit komt overeen met het stroomverbruik van ongeveer 2600 huishoudens.

Delen via: