Over ons

Wie is Energiecoöperatie Haaksbergen

Energiecoöperatie Haaksbergen is een organisatie zonder winstoogmerk die samen met inwoners van Haaksbergen, overheden en de industrie samenwerkt aan een duurzaam Haaksbergen. In 2050 moet Haaksbergen energieneutraal zijn. Een groep vrijwilligers nam het initiatief om stappen te ondernemen en een coöperatie op te richten. In de coöperatie denken leden mee over de plannen en kunnen erin investeren.

De Energiecoöperatie Haaksbergen zet in op het besparen van energie, het zelf opwekken van duurzame energie en het collectief inkopen van duurzame elektriciteit. Dit doen we samen met en voor de leden van de coöperatie. Het doel is om alle opbrengsten ook daadwerkelijk in Haaksbergen te houden.

De coöperatie heeft niet als doel winst te maken. De inkomsten worden geïnvesteerd in nieuwe lokale duurzame projecten. We hebben slechts één doel: samen de handen uit de mouwen steken voor het verduurzamen van het mooie Haaksbergen.

Het bestuur

Het bestuur van Energiecoöperatie Haaksbergen bestaat uit zes personen.

De werkgroepen

Energiecoöperatie Haaksbergen heeft drie werkgroepen:

  • Techniek
  • Financiën
  • Communicatie

Onze leden

De leden van Energiecoöperatie Haaksbergen hebben een belangrijke rol. Zij zijn de ambassadeurs van de energiecoöperatie. Tenminste één keer per jaar is er een algemene ledenvergadering (ALV). Besluiten over het meerjarenplan, nieuwe projecten en de jaarlijkse begroting vinden plaats tijdens de ALV.

Vragen

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over Energiecoöperatie Haaksbergen, neem dan contact met ons op via onderstaande knop.