Energiecoöperatie Haaksbergen officieel van start

18 oktober 2019

De Energiecoöperatie Haaksbergen is op 17 oktober 2019 officieel van start gegaan. Dat gebeurde tijdens een feestelijk en avondvullend programma in Theater De Kappen.

Eén van de sprekers was Bram Tankink, oud-wielrenner, oud-Haaksbergenaar en werkzaam bij een bedrijf voor duurzaamheid en energie. Het doel was om inwoners en ondernemers kennis te laten maken en te inspireren om lid te worden.

Onafhankelijk en vrijwillig
De Energiecoöperatie Haakbergen heeft als doel bij te dragen aan de energietransitie en de daarbij behorende maatschappelijke ontwikkeling in de gemeente Haaksbergen. De coöperatie, volledig onafhankelijk van commerciële partijen, bestaat uit ondernemers en inwoners van Haaksbergen die zich vrijwillig en onbetaald inzetten om mee te helpen Haaksbergen energieneutraal te maken.

Energieneutraal in 2050
De gemeente Haaksbergen streeft er naar om in 2050 een energieneutrale, klimaatbestendige en vitale gemeente te zijn. Dat lijkt ver weg, maar de tijd gaat sneller dan we denken. De Energiecoöperatie Haaksbergen ondersteunt dit streven en is daarom gestart met lokale initiatieven op het gebied van duurzaamheid. Voorbeelden zijn zonnepanelen op daken, windmolens, zonnepanelen in de wei, energiebesparing bij mensen thuis en publieke energiebesparing (verenigingen, scholen, kerken, overheidsgebouwen).

Delen via: