Daken gezocht voor zonnesystemen

22 mei 2021

In het kader van de SCE (de voormalige Postcoderoosregeling) is Energiecoöperatie Haaksbergen op zoek naar daken die geschikt zijn voor zonnepanelen.

Eigenaren van (grote) panden in Haaksbergen die zelf de energie gebruiken, ruimte over hebben op hun daken of bereid zijn om derden gebruik te laten maken in ruil voor een vergoeding. Let wel dat het hier gaat om geschikte daken: daken waarvan de constructie de zonnepanelen kunnen dragen. Ook gaat het om grote daken, dus geen twintig, maar vijfhonderd, duizend panelen of meer. Over het algemeen geldt dat gebouwen in de bebouwde kom geschikter zijn: in het buitengebied zijn er minder omwonenden (afnemers) en bovendien is de aansluiting die Enexis (eventueel) moet leggen stukken duurder.

In de afgelopen anderhalf jaar hebben we al diverse contacten gelegd met (vooral agrarische) bedrijven die belangstelling toonden. Een voorbeeld van een samenwerking is die met de eigenaar van Elastolith in de St. Isidorushoeve.

Door de coronamaatregelen en de lockdown hebben we het afgelopen jaar nauwelijks contacten kunnen leggen. We hopen dat we na het versoepelen van de maatregelen dit weer kunnen doen.

Contact met ons opnemen.

Delen via: