AdoptIDee Haaksbergen van start

10 april 2024

De 4de editie van AdoptIDee Haaksbergen is op 4 april van start gegaan. Alle elf basisscholen (vierhonderd leerlingen) en twintig lokale bedrijven doen dit jaar mee. Wethouder Johan Niemans opende de editie 2024. Hij benadrukte het belang van samenwerking tussen ondernemers en het onderwijs en gaf aan nu al uit te kijken naar de creatieve ideeën van de kinderen, onze werknemers van de toekomst. Energiecoöperatie Haaksbergen doet mee aan dit initiatief.

Wouter van Dijk, voorzitter van de stichting (www.adoptidee.nl), gaf een presentatie over ‘Waarom en waar naar toe met AdoptIDee’. Met als stip op de horizon een kleine bijdrage te kunnen leveren aan de ontwikkeling van ondernemende mensen die waarde creëren voor de maatschappij om zo uiteindelijk de wereld een beetje mooier maken.

Wat is AdoptIDee?
AdoptIDee laat basisschoolkinderen samenwerken met innovatieve lokale bedrijven. Door kinderen na te laten denken over ‘echte’ innovatie-uitdagingen van bedrijven komen zij al in een vroeg stadium in contact met IT, innovatie en ondernemerschap. AdoptIDee heeft als doel om van elkaar te leren, het onderwijs te dynamiseren én zogenaamde ‘terminale serieusheid’ onder ondernemers tegen te gaan.

Creatieve concepten uitwerken
Waarom AdoptIDee? Aan de hand van een probleemstelling, geformuleerd door de deelnemende bedrijven/organisaties, bedenken de kinderen in kleine groepjes een oplossing en werken dit uit in een creatief concept. Het uiteindelijke ‘superidee’ wordt ook verwerkt in een pitch. Kinderen helpen ondernemers aan creatieve oplossingen voor hun complexe vraagstukken. Ondernemers dragen op speelse wijze bij aan het opleiden en enthousiasmeren van onze ‘werknemers van de toekomst’.

Delen via: