Nieuws Young Stars in Energy

Young Stars in Energy in volle gang

Op zaterdag 1 juni is de eindpresentatie van de Young Stars in Energy in theater De Kappen. Tijdens deze zogenoemde ‘Toptijd’ die 25 leerlingen van Het Assink Lyceum volgen, leren zij alles over duurzaamheid in energie met onder meer excursies, gastlessen, het bedenken van eigen bijdragen, het maken van een videoclip, reclamecampagne en bedrijfskleding en het zelf invullen van een baan als energiecoach.

Op 22 maart, Wereldwaterdag 2024, gingen wij met ongeveer 25 Young Stars met de bus naar Twence voor een rondleiding door het bedrijf. Daarna reden we naar zonnepark De Stegenhoek , waar grondeigenaar René Brummelhuis uitleg gaf over het zonnepark. Vervolgens brachten we een bezoek aan de Oostendorper Watermolen. Het idee hier eventueel met waterkracht stroom op te wekken. De ochtend is afgesloten met een lunch bij Restaurant De Watermölle.

Het resultaat wordt op 1 juni gepresenteerd voor ouders, familie en vrienden. Young Stars in Energy is een samenwerking tussen Het Assink Lyceum, Rabobank Zuid en Oost Twente, Sterk Techniek Onderwijs Achterhoek Noord-Twente en Energiecoöperatie Haaksbergen.

15 april 2024

Foto’s: Het Assink Lyceum.